Google automata gépi fordítás - automatic translation by Google

Dr. Bidlek Mária,
A Lányi Márton díj 2010. évi kitüntetettje.

2010. nov. 11-én, Debrecenben, a Kenézy Gyula Kórház konferenciatermében, a hagyományosan megrendezett őszi interdiszciplináris emlődiagnosztikai továbbképzö tanfolyam keretében, a Magyar Radiológusok Társasága Emlődiagnosztikai Szekciójának a tanfolyammal egyidejűleg megrendezett évi közgyűlésén, annak egyik programpontjaként dr. Forrai Gábor, a Pro Radiologia Alapítvány elnöke, a Magyar Radiológusok Társaságának főtitkára nyújtotta át az elismerő oklevelet dr. Bidlek Mária főorvosnak, aki az idén beérkezett javaslatok közül a legtöbb szavazatot kapta.
Lányi Judit, Lányi Márton leánya, a díj alapítója, Forrai elnökhöz írt levélben mentette ki magát, amiért a díj átadásakor nem lehetett jelen, és gratulált a győztesnek.
Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a díj ismét méltó kezekbe került. Bidlek főorvosasszony méltó folytatója az eddigi Lányi
díjasok sorának: dr. Riedl Erikának, dr. Milics Margitnak, dr. Szabó Évának és dr. Kovács Beátának
Dr. Bidlek Mária 1983-ben nyert diplomát a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1988-ban tett szakvizsgát radiológiából. Eddigi orvosi működése során mindvégig radiológiával foglalkozott, 1983 és 85 között a Tétényi úti Kórház, 1985-től 91-ig a Margit Kórház, 91 és 2000 között a MÁV Kórház Radiológiai Osztályain működött, 2000-től mostanáig az Országos Onkológiai Intézet Radiológiai Diagnosztikai Osztályán dolgozik.
Mammográfiával 1997-ben a MÁV Kórházban kezdett foglalkozni, itt ő szervezte meg az aspirációs citológia diagnosztikát. A mammográfia azóta is fő működési területe. 2001-ben az ÁNTSz által szervezett emlőszűrés és emlődiagnosztika minden vonatkozását műveli, és széleskörű konzultatív tevékenységet is folytat. 2002 óta a praeoparativ izotópos lokalizáció és a sentinel nyirokcsomó jelölés is az ő munkaköre.
A mammográfia széles körű művelése mellett nagy tapasztalattal bír a hagyományos radiológia, UH, CT, MR diagnosztika terén is.
2008 óta tevékenyen részt vesz a Szent Agáta Mammológus Napok szervezésében.
Munkaköréhez a rezidensek oktatása is hozzá tartozik.
Társadalmi aktivitása is jelentős: tagja a Magyar Radiológusok Társaságának, ezen belül az UH és az Emlődiagnosztikai Szekciónak,
a Magyar Onkológusok Társaságának, a Magyar Szenológiai Társaságnak és az európai Radiológus Társaságnak. Közéleti tevékenységében angol nyelvtudása is a segítségére van.
Rendszeres előadója a Szent Agáta Mammológus Napoknak és egyéb továbbképző konferenciáknak, számos hazai és külföldi kongresszuson szerepelt előadóként, vagy poszter szerzőjeként.
Közleményei radiológiai és egyéb szakmai folyóiratokban jelennek meg, könyvfejezetnek is társszerzője.
Gyakorlati, tudományos és szervező munkája mellett családját is ellátja, két gyermeke van, fia orvostanhallgató.
Kitüntetéséhez szívből gratulálunk, és szerteágazó tevékenységéhez jó egészséget, sok sikert és örömet kívánunk.
Anélkül, hogy Bidlek főorvosasszony érdemeit kisebbítenénk, sajnálattal kell megállapítanunk, hogy pályázat idén sem érkezett, és a javaslatok száma is lehetett volna több.
Ismét azzal a javaslattal élnék, amit már tavaly is említettem: célszerűnek tartanám, ha a Társaság , vagy a Kuratórium tenne javaslatot a kitüntetésre méltó személyekről, és közöttük lehetne dönteni. Ez természetesen nem zárná ki azt, hogy bárki bárkit javasoljon, a szavazás azonban reálisabb, és valószínűleg nagyobb számú is lenne.
Amikor ismételten gratulálunk dr.Bidlek Mária főorvosasszonynak, egyben azt a reményünket is szeretnénk kifejezni, hogy a kiváló elődök nyomdokába lépve, és a jutalom magas összegétől is lelkesítve az eddiginél több radiológus fog intenzívebb munkával arra készülni, hogy a Lányi díjjal kitüntetettek sorának újabb, méltó tagja legyen.
Göblyös Pétert dr.

2010 Beszámoló
2010_...molo.pdf 79 kb .pdf

 

Következő rendezvényeink

KGW STUDIO