Google automata gépi fordítás - automatic translation by Google

Borbély Krisztina
A Lányi Márton díj 2016. évi kitüntetettje.


Borbély Krisztina szakmai ismereteit számos magyar és külföldi intézetben gyarapította.
1998-ban megszerzett diplomájának birtokában pályakezdőként a Szent István Kórházban dolgozott, szakvizsgája után a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ Radiológiai Osztályára került, majd ennek megszűnte után munkáját a jogutód Állami Egészségügyi Központ Radiológiai Diagnosztikai Osztályán folytatta, és adjunktusként jelenleg is ott működik, a DSA kivételével a radiológia teljes spektrumát művelve – beleértve természetesen az emlő diagnosztika minden ágát is.
Ezzel párhuzamosan alkalomszerűen 2008-tól a Szent Margit Kórház, és 2012-től a Váci kórház Emlőközpontjának munkatársaként is tevékenykedik. 2008 és 2012 között az egri Markhot Ferenc Kórház Emlőcentrumának dolgozója is volt.
Közben 2008-ban emlő jártassági, 2014-ben licenc vizsgát is tett.
Szaktudását számos külföldi intézetben gyarapította: leginkább a párizsi Hopital Tenon-ben teljes munkaviszonyban eltöltött év volt számára jelentős, de ismereteit számos külföldi (Firenze, Lille, Ljubljana) és magyar (Pécs, Zalaegerszeg, Debrecen) intézetben is bővítette.
Ebben segítségére volt francia és angol nyelvtudása is.
Ennek következtében 2007 óta az évente megrendezésre kerülő Francia-Magyar Radiológiai Szimpóziumon szinkrontolmácsként is közreműködik.
Tudását a szervezés és az oktatás terén is továbbadja.
2015 óta tagja az Európai Radiológus Társaság Emlődiagnosztikai Tudományos Bizottságának (European Society of Radiology, Breast Scientific Subcommittee), tagja az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) oktatási szekciójának, 2012-óta az Európai Emlőjártassági Vizsga egyik szervezője, sőt vizsgáztatója.
Széleskörű ismereteit a hazai szakoktatásban is bizonyítja. Az egészségügyi szakdolgozók képzésében a teljes test CT vizsgálatának oktatásával vesz részt.

Fentiek alapján nem véletlen, hogy számos hazai és külföldi tudományos társság tagja:

  • Magyar Radiológusok Társasága, Emlődiagnosztikai szekció
  • Európai Radiológus Társaság,
  • Francia Radiológus Társaság,
  • Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI).

 

 

 

 

Következő rendezvényeink

KGW STUDIO